Secury360 ontvangt de Innovative Achievement Award 2023

October 27, 2023

Secury360 heeft de Innovative Achievement Award gewonnen bij de Detektor International Awards 2023, gepresenteerd tijdens een feestelijk evenement in Stockholm op 24 oktober. De prijsuitreiking vond plaats in het kader van de Sectech-beveiligingstentoonstelling.

De Detektor International Awards, die voor het eerst werden uitgereikt in 2000, behoren tot de meest gerenommeerde prijzen in de beveiligingsindustrie en erkennen opmerkelijke prestaties op het gebied van innovatie en bruikbaarheid. De prijswinnaars werden gekozen uit vier categorieën: Alarm & Detectie, ID & Toegangscontrole, Videobewaking en IoT, door een jury bestaande uit zeven leden van de redactie van het Detektor-magazine, waaronder voorzitter Åke Norrby en redacteuren uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Engeland en Taiwan. In de categorie Alarm & Detectie ging de eerste prijs naar Optex uit Japan en Azië voor hun intelligente lidartechnologiedetector Redscan Mini-Pro.

De Innovatieve Prestatieprijs 2023 werd gedeeld tussen de S360 Box van Secury360 (België) en Early Action van Consilium Safety (Zweden).

De S360 Box, ontwikkeld door het Belgische bedrijf Secury360, fungeert als een alarmsysteem voor bestaande camerasystemen. Camerasystemen verbonden met de S360 Box zijn voorzien van AI-functionaliteit voor proactieve perimeterdetectie, videobewaking en filtering van alarmgebeurtenissen via een cloudservice, waar alle updates naar de systemen worden gedistribueerd. Via een partnerportal kunnen dealers/installateurs alles op afstand beheren.

De motivatie van de jury luidt:

“De S360 Box maakt bestaande beveiligingscamerasystemen intelligent en gereed voor proactieve bewaking en perimeterdetectie, terwijl valse alarmen worden gefilterd. Het is een indrukwekkende prestatie en een krachtige reactie op de toenemende behoefte in de markt aan AI-technologieoplossingen."

Frederick Jacobs, CEO van Secury360, werd ook uitgenodigd om deel uit te maken van het panel over perimeterbeveiliging tijdens Sectech. De nadruk lag voornamelijk op externe controle en updates. Het is niet voldoende om een videosurveillance-installatie te installeren; wat gebeurt er daarna? In veel gevallen moeten installateurs vaak terugkomen voor kalibraties en updates, wat niet meer van deze tijd is. Cloudoplossingen, zoals we die zien in producten als onze televisiedozen, Tesla-voertuigen en mobiele telefoons, worden steeds belangrijker vanwege hun gemak. Gebruikers beschikken altijd over de meest recente versie van hun product zonder afspraken te hoeven maken. In de beveiligingssector is er momenteel een tekort op dit gebied, maar met Secury360 streven we naar verandering. Dankzij onze S360 Box kunnen gebruikers altijd de nieuwste update van hun beveiligingsinstallatie ontvangen zonder dat een technicus langs hoeft te komen, wat zowel klanten als installateurs veel tijd bespaart.

Zelf Secury360 partner worden?

Wordt partner via onze partner pagina hieronder.

Meer zoals dit: