Een stap naar veiligere en transparantere kunstmatige intelligentie in Europa: wat denkt Secury365 hierover?

June 14, 2023

In een belangrijke ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie heeft het Europees Parlement met een overweldigende meerderheid de Artificial Intelligence Act goedgekeurd. Europa wordt daarmee de eerste regio ter wereld die specifieke regelgeving invoert om de impact van AI-technologie te reguleren. De CEO van Secury365, Frederick Jacobs, werd geïnterviewd over deze historische gebeurtenis en gaf zijn visie op de nieuwe wetgeving.

Bekijk het VRT nieuws interview hier.

Een mijlpaal voor regelgeving rondom AI

Met de goedkeuring van de Artificial Intelligence Act geeft de Europese Unie een krachtig signaal af dat zij serieus werk willen maken van het reguleren van kunstmatige intelligentie. Het vaststellen van duidelijke richtlijnen en normen is van cruciaal belang in een tijdperk waarin AI-technologie een steeds grotere rol speelt in ons dagelijks leven. Europa neemt het voortouw en stelt de standaard voor andere landen en regio's wereldwijd.

Verhoogde veiligheid en transparantie

Een van de belangrijkste doelstellingen van de Artificial Intelligence Act is het waarborgen van veiligheid en transparantie in het gebruik van kunstmatige intelligentie. Met de nieuwe regelgeving worden strenge eisen gesteld aan AI-systemen die als "hoog risico" worden beschouwd, zoals autonome voertuigen, gezichtsherkenningssystemen en bepaalde medische toepassingen. Deze systemen moeten voldoen aan hoge veiligheidsnormen en worden onderworpen aan onafhankelijke audits. Bovendien moeten gebruikers op de hoogte worden gebracht wanneer ze met AI-technologie te maken hebben, zodat er meer transparantie en verantwoording ontstaat.

Wat denken ze hierover bij Secury365?

Als CEO van Secury365, een toonaangevend bedrijf op het gebied van beveiliging en AI, heeft Frederick Jacobs een scherp inzicht in de uitdagingen en kansen die AI met zich meebrengt. In het interview met het VRT nieuws gaf hij aan dat hij het eens is met de invoering van duidelijke richtlijnen voor AI-technologie. Volgens Jacobs bieden de nieuwe regels een belangrijk kader om de risico's die gepaard gaan met AI te beheersen en om het vertrouwen van gebruikers en consumenten te vergroten. Hij benadrukte ook dat het van essentieel belang is dat bedrijven en organisaties de nodige stappen ondernemen om de veiligheid en privacy van AI-systemen te waarborgen.

Implicaties voor de industrie en innovatie

Hoewel de Artificial Intelligence Act bedoeld is om veiligheid en transparantie te waarborgen, heeft het ook implicaties voor de AI-industrie en innovatie in Europa. Het is belangrijk dat de regelgeving een evenwicht vindt tussen bescherming en het stimuleren van technologische vooruitgang. Het creëren van een gunstig klimaat voor innovatie is essentieel om Europa competitief te houden op het wereldtoneel. Het is aan bedrijven zoals Secury365 om te voldoen aan de nieuwe vereisten en tegelijkertijd te blijven streven naar innovatie en groei.

Zelf Secury360 partner worden?

Wordt partner via onze partner pagina hieronder.

Meer zoals dit: