Secury360 sluit nieuwe kapitaalsronde

June 2, 2022

Zonhoven, België, 20 juni - Secury360, de Belgische start-up voor AI-perimeterbeveiliging, krijgt extra financiering om de internationale uitrol van zijn technologie te versnellen en de groei van het team te stimuleren. De ronde wordt geleid door APIXA, het toonaangevende Belgische computervision bedrijf, dat  wordt vergezeld door de huidige investeerders en een aantal privé-investeerders. De aankondiging komt slechts enkele weken nadat Secury360 een samenwerking aankondigde met Securitas BE. Dankzij deze samenwerking kunnen eigenaars van een Secury360perimeterdetectiesysteem nu kiezen voor extra videoverificatie door meldkamers van Securitas.

Momenteel zijn CCTV-camerasystemen met bewegingsdetectie het meest voorkomende type perimeterdetectiesysteem op de markt. Voor de overgrote meerderheid van woningen, sites en terreinen zijn deze systemen de meest geschikte oplossing. Cameradetectie heeft echter één groot nadeel: valse meldingen. Deze zijn niet alleen onaangenaam en kostbaar voor systeemeigenaren, maar ook omslachtig voor meldkamers. Door de gepatenteerde Secury360 box aan een camerasysteem te koppelen, kunnen eigenaren voor eens en altijd afscheid nemen van valse meldingen. De Secury360 box, die revolutionaire Edge AI bevat, zorgt voor 99,998% nauwkeurige perimeterdetectie. Secury360 is in 2019 gelanceerd, heeft industrieleidende klanten in België en Nederland, en heeft nu zijn zinnen gezet op de rest van Europa.

De financieringsronde volgt na enkele belangrijke doorbraken voor Secury360. In 2020 kondigde Secury360 een samenwerking aan met Bosch, Dahua, Axis communications en Hikvision, waardoor de Secury360-oplossing compatibel is met alle grote fabrikanten van cameradetectie. In 2021 breidden ze uit tot buiten België, en voegden ze Nederlandse industrieleiders  toe aan hun klantenportfolio. Dit jaar heeft het bedrijf zijn momentum verder uitgebouwd door uit te breiden naar de Britse markt, en verwacht het ook voet aan de grond te krijgen in de DACH-regio.

Door bijkomend kapitaal aan te trekken, wil de onderneming de internationale roll-out van haar gepatenteerde oplossing verderzetten en versnellen. Voor Secury360 is de steun van deze investeerders een bewijs van hoe disruptief hun oplossing werkelijk is. "Ik ben er trots op dat we, als Belgisch bedrijf, de manier waarop de sector tegen perimeterdetectie aankijkt transformeren", zegt Frederick Jacobs, oprichter en CEO van Secury360. "We hebben al enkele grote successen geboekt, en met de steun van APIXA (en anderen) zijn we klaar om nog veel meer te bereiken."

"We komen regelmatig incontact met veelbelovende bedrijven die gebruikmaken van computervisie en AI", zegt Rik Fransens, oprichter & CEO van APIXA. "Maar toch steekt het team, de technologie en de ambities van Secury360 erboven uit. Wij geloven dat Secury360 met onze expertise in staat zal zijn om hun AI nog beter te maken en hun ambities om de Europese markt te veroveren te realiseren."


De optimale beveiligingsoplossing bieden door strategische samenwerkingen

Vlak voor de financieringsronde ging Secury360 een strategische samenwerking aan met Securitas BE, in de vorm van een integratie met hun meldkamers. De integratie met de controlekamers van 's werelds grootste beveiligingsbedrijf stelt beide partijen niet enkel in staat om de best mogelijke totale beveiligingsoplossing te bieden aan hun klanten. Het is ook een signaal naar de rest van de industrie. “Voor ons laat de samenwerking zien dat we samenwerking en disruptieve technologieën omarmen," zegt Marc van Remoortere, Operations Center Director bij Securitas België. Voor Secury360 is de samenwerking een signaal aan de sector dat ze hier zijn om te blijven.

 

Over Secury360

Secury360 is een Belgische Deeptech start-up, actief in de beveiligingsindustrie. Ze bieden een gepatenteerde beveiligingsoplossing die gebruikmaakt van Edge & Cloud A.I.om elk bestaand CCTV-systeem om te vormen tot een 99,998% nauwkeurige oplossing voor perimeterdetectie. Het doet dit door het filteren van alle valse alarmen die typisch worden veroorzaakt door loslopende dieren, insecten of de elementen, en zorgt ervoor dat ze de controlekamer niet bereiken. Het resultaat is dat eigenaars van een Secury360 systeem kunnen genieten van de voordelen van een proactieve beveiligingsoplossing, zonder de nadelen.

Over APIXA

APIXA is gespecialiseerd in het oplossen van uitdagende computer vision problemen. Ze bieden diensten en oplossingen op verschillende gebieden van computer vision, waaronder deep learning, kunstmatige intelligentie, imaging technologieën, hyperspectrale beeldvorming, 3D vision, optisch systeemontwerp, kalibratiediensten, Edge & cloud computing en GPU processing. Ze zijn actief in verschillende industrieën, zoals logistiek, productie en biotech.

Zelf Secury360 partner worden?

Wordt partner via onze partner pagina hieronder.

Meer zoals dit: